Over Ons

Zo ging dat vijfenveertig jaar geleden: men kocht een auto en begon in de avonduren, naast het gewone dagelijkse werk, met een taxibedrijfje annex rijschool.

Dhr. Brookhuis Senior werkte in 1963 bij de PTT en zag mogelijkheden voor een dergelijke zaak in Oldenzaal. Samen met zijn vrouw begon hij vanuit zijn huis met een zelfstandig vervoersbedrijfje. Al snel zat de groei erin en moesten her en der garageboxen gehuurd worden om het groeiende aantal taxi’s en lesauto’s te stallen. De kersverse ondernemer zei de PTT vaarwel en stortte zich helemaal op het vrije ondernemerschap.

Het bedrijfje groeide gestaag, zodat er in 1980 kon worden besloten tot nieuwbouw met ruimte voor twintig auto’s. In 1988 werd het bedrijf uitgebreid met een aparte tak voor touringcars. In 1993 hebben de gebroeders Brookhuis Junior het familiebedrijf over genomen. Inmiddels kent de Brookhuis Groep vele overnames en is zij uitgegroeid tot een toonaangevend bedrijf met verschillende Business Units in de regio te weten; Brookhuis Reizen, Taxi Brookhuis en Verkeersschool Brookhuis.

Erwin en Ronald

brookhuis vroeger scans 2012 2